ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CNN: Έναν υποψήφιο σαν τον Μητσοτάκη χρειάζονται οι Δημοκρατικοί

09:48 - 11 Φεβ 2020 | Πολιτική
CNN: Έναν υποψήφιο σαν τον Μητσοτάκη χρειάζονται οι Δημοκρατικοί
Ο πολιτικός αναλυτής του CNN, Φαρίντ Ζακάρια, χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Εμανουέλ Μακρόν και του Τζάστιν Τριντό, για να περιγράψει τον τύπο του υποψήφιου που θα πρέπει να επιλέξουν οι Δημοκρατικοί, για να διεκδικήσουν την προεδρία των ΗΠΑ, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Περιγράφοντας το προφίλ του υποψηφίου που χρειάζονται οι Δημοκρατικοί, ο Ζακάρια έκανε λόγο για έναν υποψήφιο που θα είναι σε θέση να προσελκύσει τους κεντρώους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Όπως ανέφερε, εκείνοι που πέτυχαν μέσα σε ένα αρνητικό περιβάλλον για την πολιτική τα τελευταία χρόνια είναι οι πολιτικοί «που είναι φρέσκοι, αυθεντικοί και μπορούν να έχουν πέραση στο κέντρο όπως ο Μακρόν της Γαλλίας, ο Τριντό του Καναδά και ο Μητσοτάκης της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον Φαρίντ Ζακάρια, στην Ευρώπη τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν πέσει από το 1/3 των ψήφων που συγκέντρωναν στην δεκαετία του 1990 στο 1/5 των ψήφων τα τελευταία χρόνια. 

Αναφερόμενος στον Μπέρνι Σάντερς, ο πολιτικός αναλυτής σχολίασε πως οι απόψεις του έχουν απήχηση στη νεολαία, αλλά αυτό δεν του εξασφαλίζει τη νίκη στις εκλογές. Σημείωσε ως παράδειγμα την περίπτωση του ηγέτη των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, οι ριζοσπαστικές ιδέες του οποίου δεν είχαν ως αποτέλεσμα την επικράτηση έναντι του Συντηρητικού Μπόρις Τζόνσον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.