ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Σχεδόν 500 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΛΑΡΚΟ

11:46 - 11 Φεβ 2020 | Πολιτική
Χατζηδάκης: Σχεδόν 500 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΛΑΡΚΟ
«Τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ανέρχονται σε σχεδόν 500 εκατ. ευρώ», εξήγησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε ο υπουργός «σύμφωνα με καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η εταιρεία πρέπει να καταβάλει 135 εκατ. ευρώ για παράνομες κρατικές ενισχύσεις».

«Μόλις μπει ο ειδικός διαχειριστής, οι μισθοί - που κατά μέσο ορό ανέρχονταν πέρυσι στις 40 χιλιάδες ετησίως μεικτά - θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 25%», διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Παράλληλα, ο ΥΠΕΝ τόνισε πως «ο επενδυτής θα διαλέξει τους εργαζόμενους», εκτιμώντας, ωστόσο, ότι « η πλειονότητα θα προσληφθεί στη νέα εταιρεία, με νέους μισθούς, βάσει εμπειρίας».

«Παρά τα χρέη της εταιρείας προεκλογικά, επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν αυξήσεις και έγιναν προσλήψεις», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το σχέδιο για την συνέχιση της δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπεται το ειδικό καθεστώς διαχείρισης με στενές προθεσμίες, προκειμένου να διενεργηθεί άμεσα πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μεταβίβαση του ενεργητικού αλλά και την υποχρεωτική έναρξη πτωχευτικών διαδικασιών, εάν ο διαγωνισμός δεν ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.