ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβιτσιώτης για Βρετανία: Παραμένει σταθερός σύμμαχος και μετά το Brexit

16:33 - 11 Φεβ 2020 | Πολιτική
Βαρβιτσιώτης για Βρετανία: Παραμένει σταθερός σύμμαχος και μετά το Brexit
Την πρώτη τους συνάντηση μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Kate Smith.

Οι δυο τους συζήτησαν για τις μελλοντικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Βρετανίας μετά την αποχώρηση της δεύτερης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκαν και οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την σύναψη μίας φιλόδοξης μελλοντικής σχέσης συνεργασίας της ΕΕ με το Η.Β., ενώ τόνισε και την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στο σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι διαμένουν στο Η.Β.

Από πλευράς της η κ. Smith ανέφερε ότι η σύναψη συμφωνίας για τη μελλοντική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επιτευχθεί εντός του 2020. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Πρέσβης του Η.Β. αναγνώρισε την δημιουργική παρουσία και συνεισφορά των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι διαμένουν στο Η.Β.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 11 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.