ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροπολογία για τις αρμοδιότητες των γενικών διευθυντών των υπουργείων

17:45 - 11 Φεβ 2020 | Πολιτική
Τροπολογία για τις αρμοδιότητες των γενικών διευθυντών των υπουργείων
Τροπολογία με την οποία ανατίθενται οι γενικοί διευθυντές των υπουργείων θα έχουν δικαίωμα υπογραφής για «ατομικές διοικητικές πράξεις» κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το ν/σ με τίτλο «Κύρωση της από 24.12.2019 Π.Ν.Π. "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων" (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις», συζητείται στη διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με την εν λόγω τροπολογία οι υπουργοί θα είναι αρμόδιοι για τις κανονιστικές πράξεις που διέπουν τη διοίκηση και οι γενικοί διευθυντές, ήτοι οι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, θα είναι αρμόδιοι για το εκτελεστικό σκέλος της διακυβέρνησης. 

Η μεταρρύθμιση αυτή συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι συνιστά μια σημαντική τομή για δύο βασικούς λόγους. Αφενός, θα επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες στο Δημόσιο, αφετέρου οι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη διεκπεραίωσης καθημερινών, αλλά και πιο σύνθετων ζητημάτων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.