ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε… φάση ενεργειακής αναβάθμισης η Βουλή

09:06 - 12 Φεβ 2020 | Πολιτική
Σε… φάση ενεργειακής αναβάθμισης η Βουλή
Εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Βουλής αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, με αρχικό προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης, καθώς πριν από δύο χρόνια είχε τοποθετηθεί γυάλινη ενεργειακή στέγη 400 τ.μ.

Οι εργασίες που θα γίνουν αυτή τη φορά αναμένεται να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30%. Περιλαμβάνουν την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων, από τις οποίες οι κυριότερες αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας στο σύστημα ψύξης και στο κέλυφος του κτηρίου και την εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού. Θα ξηλωθούν κλιματιστικές μονάδες από διάφορους χώρους του κτιρίου, όπως και σωληνώσεις των δικτύων ζεστού και κρύου νερού. Παράλληλα, θα εγκατασταθούν δύο συστήματα για τον κλιματισμό του κτιρίου της Βουλής και ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης που θα τα ελέγχει.

Το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων έχει εμβαδόν 27.023 τ.μ. ενώ οι θερμαινόμενοι - ψυχόμενοι χώροι στους οποίους επικεντρώνονται οι παρεμβάσεις είναι 24.943 τ.μ.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε διάστημα δύο ετών. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΤΕΚΑΤ, η οποία προσέφερε έκπτωση 2,43%, με αποτέλεσμα η συνολική δαπάνη να περιορίζεται σε περίπου 2,2 εκατ. ευρώ.

Όπως προαναφέραμε είχε προηγηθεί η πρώτη φάση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης, με ανάδοχο την εταιρεία ΕΡΓΟΣΥΝ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.