ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αναβάθμιση των λαϊκών αγορών στη συνάντηση Γεωργιάδη - ΠΟΣΠΛΑ

18:24 - 12 Φεβ 2020 | Πολιτική
Η αναβάθμιση των λαϊκών αγορών στη συνάντηση Γεωργιάδη - ΠΟΣΠΛΑ
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο, Δημήτρη Μουλιάτο, και το Δ.Σ της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), ενώ στην συνάντηση ήταν και ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣΠΛΑ, Βασίλης Καπερνάρος.

Η συνάντηση έγινε σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης για τα θέματα που έθεσε η ΠΟΣΠΛΑ και τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από την Κυβέρνηση ώστε να γίνει η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών αγορών παράλληλα με την ενίσχυση των ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου και των παράνομων υπαίθριων αγορών.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός δήλωσε:

«Υποδέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών με την οποία είχαμε άψογη συνεργασία ώστε να προωθήσουμε τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου. Οι λαϊκές αγορές αποτελούν οργανικό κομμάτι της οικονομίας μας με ανθρώπους της βιοπάλης που ξέρουν τι θα πει μεροκάματο και που κρατήθηκαν όρθιοι στη λαίλαπα της κρίσης. Τώρα πρέπει η Πολιτεία να αποδείξει έμπρακτα ότι τους στηρίζει».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρης Μουλιάτος δήλωσε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη που κατανόησε τα προβλήματα του θεσμού των λαϊκών αγορών. Είμαστε σε κοινή γραμμή ώστε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στις λειτουργικές ανάγκες των λαϊκών αγορών»

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι: Κώστας Σφύρλας γενικός γραμματέας ΠΟΣΠΛΑ, Κώστας Μανιάτης εκπρόσωπος τύπου ΠΟΣΠΛΑ, Γιώργος Τσούνιας ταμίας ΠΟΣΠΛΑ και Γιώργος Καζέπης εκπρόσωπος του κλάδου στην Περιφέρεια Αττικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.