ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης ομολογεί πως εξαπάτησε τις νέες οικογένειες

19:11 - 12 Φεβ 2020 | Πολιτική
Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης ομολογεί πως εξαπάτησε τις νέες οικογένειες
Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εξαπέλυσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, «ο κ. Βρούτσης πρώτα κατήργησε κρυφά και σαν τον κλέφτη -όπως συνηθίζει- τις μειωμένες εισφορές που δικαιούνταν οι εργαζόμενες μητέρες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό. Όταν αποκαλύψαμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε παράλληλα με την ψήφιση του επιδόματος γέννησης και ουσιαστικά το αφαιρούσε πριν καν το χορηγήσει, πέταξε την ευθύνη μέσω «κύκλων» του στον κ. Μηταράκη».

Ακόμη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως «πλέον, με καθυστέρηση μίας ημέρας ομολόγησε την αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των νέων οικογενειών, τον εμπαιγμό και την επιχείρηση εξαπάτησής τους. Η απόφαση του κ. Βρούτση που μειώνει το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά θα συνέχιζε να ισχύει αν δεν την αποκαλύπταμε. Η σημερινή του δήλωση και οι υπεκφυγές που επικαλείται επιβεβαιώνουν τις ντροπιαστικές και απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η κα. Αχτσιόγλου τόνισε σε ανακοίνωσή της πως «πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε το επίδομα γέννησης, ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας είχε φροντίσει να το αφαιρέσει κρυφά και προκαταβολικά από τις οικογένειες. Οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταρρέουν από τις εν κρυπτώ απαράδεκτες ενέργειες του υπουργείου Εργασίας. Θα μπορούσαν αν μη τι άλλο να είναι πιο ειλικρινείς απέναντι στα νέα ζευγάρια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.