ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας:Έκαναν επιτάξεις γιατί δε θα ψήφιζαν ούτε οι βουλευτές τους

19:53 - 12 Φεβ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας:Έκαναν επιτάξεις γιατί δε θα ψήφιζαν ούτε οι βουλευτές τους
Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στην Άρτα στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ παράλληλα, εκτίμησε ότι η ΠΝΠ κρίθηκε αναγκαία λόγω των αντιδράσεων των βουλευτών. Επίσης, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενες» τυχόν πρόωρες εκλογές στις οποίες θα αναγκαστεί να καταφύγει η κυβέρνηση λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια δύσκολη μεν κατάσταση, αλλά ελεγχόμενη»

Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως κυνική και ανίκανη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων. «Αυτοί δεν μας είπανε ότι για το προσφυγικό φταίει η κυρία Τασία που φέρνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και μόλις αυτοί εκλεγούν θα το λύσουν το πρόβλημα;» ανέφερε.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι όταν παρέδωσε τη διακυβέρνηση, τα νησιά ήταν «σε δύσκολη μεν κατάσταση, αλλά ελεγχόμενη», ενώ υπήρχε καθημερινό σχέδιο και έγνοια για «να αντιμετωπίσουμε τη δυσκολότερη προσφυγική κρίση που είχε ξεσπάσει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, και ξέσπασε στη δική μας την πλάτη. Την ώρα που αντιμετωπίζαμε και τη χρεωκοπία της χώρας».

«Εμείς που δεν ξέραμε, εμείς που ήμασταν ερασιτέχνες. Και ήρθαν τώρα οι άριστοι και οι επαγγελματίες» σχολίασε σκωπτικά, λέγοντας ότι η νυν κυβέρνηση έχει «25.000 ανθρώπους στοιβαγμένους μέσα στα σκουπίδια και δεν είναι η ντροπή του πλανήτη. Είναι απλά μια καθημερινή ημέρα, Τετάρτη και αύριο θα είναι Πέμπτη γι’ αυτούς. Δεν τρέχει τίποτα».

«Κατάφωρα αντισυνταγματική η ΠΝΠ»

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι επιτάξεις με ΠΝΠ είναι κατάφωρα αντισυνταγματικές, ενώ έγιναν με τη Βουλή ανοιχτή. ««Προφανές το γιατί το κάνανε. Διότι δεν θα τους ψηφίζανε ούτε οι βουλευτές τους αν φέρνανε το νομοσχέδιο για την επίταξη προκειμένου να χτίσουν φυλακές στα νησιά. Δεν θα τους ψηφίζανε οι βουλευτές τους στα νησιά, αλλά και ούτε κι άλλοι ενδεχομένως. Το έχουμε δει ξανά να συμβαίνει», πρόσθεσε.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ανοησίες τα περί πλωτού φράχτη στο Αιγαίο για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

«Δεν είναι ανόητοι. Το κάνουν γιατί τους ενδιαφέρει η επικοινωνία, σου λέει σε κάποιους θα πιάσει αυτό ότι κάτι κάνουμε. Και βεβαίως, 500.000 είναι, όλο και κάποια μίζα θα παίξει και σε αυτό. Όπως γνωρίζουμε και σε άλλα μεγάλα θέματα, όπως οι ταυτότητες, για παράδειγμα, που η Όλγα η Γεροβασίλη είχε φτιάξει τον διαγωνισμό, είχε προχωρήσει την προκήρυξη του διαγωνισμού και το πρώτο πράγμα που έκαναν όταν την αντικατέστησαν να πάρουν πίσω τον διαγωνισμό που είχε δρομολογηθεί», επισημαίνοντας ότι «αυξάνουν το κόστος 200 εκ ευρώ».

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό: Ρήξη κυβέρνησης-νησιών αν. Αιγαίου για τις επιτάξεις

Πλακιωτάκης: Αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε το σχέδιο για το μεταναστευτικό

Αγαπηδάκη: Τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.