ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επί τάπητος τα έργα του 2020 στη συνάντηση Μητσοτάκη-υπ. Υποδομών

21:06 - 12 Φεβ 2020 | Πολιτική
Επί τάπητος τα έργα του 2020 στη συνάντηση Μητσοτάκη-υπ. Υποδομών
Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών για την αποτίμηση και το σχεδιασμό του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα βήματα που έχουν γίνει για τη δρομολόγηση και υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών, όπως το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης.

Μία από τις κύριες προτεραιότητες του Υπουργείου ήταν το ξεμπλοκάρισμα αναπτυξιακών έργων και ιδιωτικοποιήσεων, όπου τα προηγούμενα χρόνια παρατηρούνταν καθυστερήσεις, με συνέπεια να παρατείνεται η ταλαιπωρία των πολιτών και η οικονομική επιβάρυνση του κράτους.

Το καλοκαίρι του 2020 το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο

Έγινε επίσης ανασκόπηση των μέτρων που ελήφθησαν, άμεσα μετά τις εκλογές, για την προστασία και υποστήριξη της πυρόπληκτης κοινότητας του Ματιού, όπως η εκκαθάριση του οικοπέδου όπου είχαν εγκαταλειφθεί 20.000 τόνοι καμμένης ύλης.

Επί τάπητος τέθηκε και η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τα υδατοδρόμια. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο να λειτουργήσει πριν το προσεχές καλοκαίρι.

Όσον αφορά το επόμενο διάστημα, μεταξύ άλλων σχεδιάζονται παρεμβάσεις για εξορθολογισμό λειτουργιών της δημόσιας διοίκησης με στόχο την επιτάχυνση των διαγωνιστικών διαδικασιών για ανάδειξη αναδόχων δημοσίων έργων, μελετών και έργων παροχής υπηρεσιών. Επίσης:

- Θα θεσπιστούν νέα εργαλεία για τη μείωση του κόστους και του χρόνου ολοκλήρωσης των δημοσίων έργων, φροντίζοντας παράλληλα τη βελτίωση της ποιότητάς τους.

- Θα δοθεί έμφαση στην ενεργοποίηση της Ανεξάρτητης Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα αποτελεί εξέλιξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Νέος Στρατηγικός Σχεδιασμός Οδικής Ασφάλειας

Στην ατζέντα βρίσκεται επίσης η εκπόνηση Νέου Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδικής Ασφάλειας, σε συνδυασμό με την τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και αναβάθμιση του διαμετακομιστικού ρόλου της χώρας μέσω ανάπτυξης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, η Γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, ο Υφυπουργός ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.