ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναγιωτόπουλος- Ακάρ: Αποτυχημένο… lead in στις συνομιλίες εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας

15:34 - 13 Φεβ 2020 | Πολιτική
Παναγιωτόπουλος- Ακάρ: Αποτυχημένο… lead in στις συνομιλίες εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας
Η συνάντηση που είχαν την Τετάρτη οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δεν αποδείχθηκε και το καλύτερο… lead in για τις συνομιλίες επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης των δύο χωρών.

Παναγιωτόπουλος και Ακάρ συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 15 λεπτά για να συνειδητοποιήσουν πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεννόησης.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε την ανάγκη να απέχει η Τουρκία από ενέργειες που τροφοδοτούν την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με τον Ακάρ να μη δείχνει, όμως, σε καμία περίπτωση τέτοια διάθεση.

Άλλωστε, αυτός από τη μεριά ρου έθεσε ζήτημα μείωσης του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου από τα 10 ναυτικά μίλια στα 6, ώστε να εναρμονισθεί με το εύρος των χωρικών υδάτων.

Σε πολιτικό επίπεδο λοιπόν το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό, αλλά θα προσπαθήσουν να το βελτιώσουν οι διευρυμένες στρατιωτικές αντιπροσωπίες Ελλάδας και Τουρκίας στις συνομιλίες που θα έχουν στην Αθήνα το διάστημα 17-21 Φεβρουαρίου επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Η Ελλάδα, πάντως, επιδιώκει την επικοινωνία και τη συνεργασία με την Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να προτείνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία απευθείας τηλεφωνικής "κόκκινης γραμμής” των αρχηγείων Τακτικής Αεροπορίας των δύο χωρών, με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αεροπορικού ατυχήματος.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:25 - 13 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.