ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξι «έψιλον» στη στρατηγική της κυβέρνησης για το προσφυγικό

19:15 - 13 Φεβ 2020 | Πολιτική
Έξι «έψιλον» στη στρατηγική της κυβέρνησης για το προσφυγικό
Θέλοντας να περιγράψει με απλό τρόπο τη στραητγική που χαράσσει η κυβέρνηση για το προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, παρουσίασε από το βήμα της Βουλής για το σχέδιο των έξι "έψιλον".

Τα έξι “έψιλον” της στρατηγικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είναι όπως είπε:

-Ενίσχυση ελέγχου των συνόρων. 

-Επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο. 

-Επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. 

-Έλεγχος των ΜΚΟ. 

-Επιτηρούμενα κέντρα με κλειστές δομές. 

-Ευρωπαϊκή συζήτηση του θέματος.

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής εκτίμησε μάλιστα πως θα επιτευχθεί συναίνεση με τους φορείς των επιβαρυμένων περιοχών, καλώντας τους να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Σημείωσε βέβαια πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και δεν σκοπεύει να χάσει άλλο χρόνο.
 
Κατηγόρησε παράλληλα το ΣΥΡΙΖΑ για σκόπιμη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και επιλεκτική μνήμη.Όπως είπε η κυβέρνηση παρέλαβε “υπερχειλισμένα κέντρα υποδοχής, μηδενικές εκροές και 80.000 αιτήσεις ασύλου σε εκκρεμότητα”.

Παράλληλα υπογράμμισε πως “προφανώς δεν είναι φυλακές τα κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Δίνουμε λύση στο πρόβλημα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ακούγοντας τις ανησυχίες των κοινωνιών που υποδέχτηκαν και στήριξαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Υπάρχει όμως μια μεταναστευτική κόπωση στα νησιά. Οι πολίτες τους πρέπει να είναι πιο ασφαλείς. Γίνονται τα κλειστά κέντρα για αυτούς που έχουν παραβατική συμπεριφορά και άρνηση ασύλου, ώστε να μπορέσουμε να τους επιστρέψουμε”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.