ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τα εργασιακά

19:22 - 13 Φεβ 2020 | Πολιτική
Βουλή: Συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τα εργασιακά
Ειδική συνεδρίαση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής, με αντικείμενο τα εργασιακά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, στις 10:00, στη συζήτηση που διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της Βουλής, αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

Η διεξαγωγή αυτής της ειδικής συνεδρίασης γίνεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Κρίθηκε μάλιστα απαραίτητη, καθώς είχαν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό για τα εργασιακά ζητήματα, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι μέσα σε έξι μήνες έχει προχωρήσει σε μέτρα τα οποία περιορίζουν δικαιώματα των εργαζομένων, καταργούν μέτρα προστασίας και οδηγούν σε μειώσεις μισθών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και κατά ακόμη 7,5% το 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:31 - 13 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.