ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Επίδομα στους δικαιούχους της ελληνικής εθνικής μειονότητας

21:59 - 13 Φεβ 2020 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Επίδομα στους δικαιούχους της ελληνικής εθνικής μειονότητας
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με τη μη χορήγηση του επιδόματος υπερηλίκων μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Αναλυτικά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Μεγάλη υποκρισία από τη Ν.Δ. και στο θέμα της χορήγησης του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Το ειδικό αυτό επίδομα είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά (ν. 4093/2012) για όλους τους δικαιούχους και επανήλθε το 2016 με την ψήφιση του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Μετά την έξοδο από τα μνημόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ευνοϊκότερους όρους για τη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Τα νέα ευνοϊκότερα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος δεν εφαρμόζονται με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία και στο παρελθόν το είχε κόψει από 40.000 δικαιούχους.

Απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας να υλοποιήσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να χορηγήσει το επίδομα σε όλους τους δικαιούχους μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:20 - 13 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.