ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για τα εργασιακά

08:54 - 14 Φεβ 2020 | Πολιτική
Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για τα εργασιακά
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή για τα εργασιακά, σε μία συζήτηση που αναμένεται να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο.

Ο Πρωθυπουργός… σηκώνει το γάντι μετά από επίκαιρες ερωτήσεις που δέχθηκε για εργασιακά ζητήματα, τόσο από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όσο και από τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ενόψει και της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού, οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν πολλά να πουν και αναμένεται να ανεβάσουν τους τόνους.

Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως το κομμάτι των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα καλό πεδίο αντιπολίτευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, αλλά και πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι μέσα σε έξι μήνες έχει προχωρήσει σε μέτρα τα οποία περιορίζουν δικαιώματα των εργαζομένων, καταργούν μέτρα προστασίας και οδηγούν σε μειώσεις μισθών.

Στα παραπάνω καλείται να απαντήσει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος παράλληλα αναμένεται να μιλήσει για το τι κομίζει το νέο ασφαλιστικό και ποιες στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου διορθώνει, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Επίσης, αναμένεται να υπάρξει μία πρώτη τοποθέτηση σχετικά με την προσέγγιση της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που δρομολογείται σε διαβούλευση με κοινωνικούς φορείς.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.