ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δεν κάνουμε πλειοδοσία για τον κατώτατο μισθό

14:30 - 14 Φεβ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δεν κάνουμε πλειοδοσία για τον κατώτατο μισθό
Ιδιαίτερες αναφορές στο ζήτημα του κατώτατου μισθού έκανε στη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση για τα εργασιακά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με γλαφυρό τρόπο ο Πρωθυπουργός είπε πως δεν πρόκειται να πάρει το σφυράκι του Προέδρου της Βουλής, κ. Τασούλα και να κάνει πλειστηριασμό για τον κατώτατο μισθό. "Πόσο είπατε κ. Τσίπρα, κα. Γεννηματά, κ. Κουτσούμπα... Δεν πρόκειται να κάνουμε πλειοδοσία για τον κατώτατο μισθό", υπογράμμισε και παρέπεμψε στην πρωτομιλία του όπου είπε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπει ο νόμος και το καλοκαίρι θα ξεκινήσει σχετική διαβούλευση των αρμόδιων κοινωνικών φορέων.

"Προβλέπει μια συγκεκριμένη διαδικασία ανάλογα με την πορεία της οικονομίας και η κυβέρνηση συζητά με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Με βάση τη διαβούλευση ο υπουργός Εργασίας εισηγείται στο υπουργικό συμβουλιο και το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου λαμβάνεται η απόφαση. Η δέσμευσή μου για αύξηση ΑΕΠ και αύξηση μισθών ισχύει. Υπομονή μέχρι τέλους Ιουνίου", είχε πει στην πρώτη του παρέμβαση.

Απαντώντας σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιστρέψει στο 2014 και κάνει αντιπολίτευση σα να μην κυβέρνησε ποτέ. «Όσα ακούστηκαν νωρίτερα μας δείχνουν ποιος είναι το παρόν και ποιος θέλει το παρελθόν. Σας παραπέμπω σε αναρτήσεις που κάνει ο κ. Τσίπρας για παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία γιατί το κοριτσάκι δεν ανήκε στα παιδιά που καλύπτον τα σχολικά γεύματα, επιστρέφετε στην αντιπολίτευση που κάνατε με τα μαγκάλια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει με τις συνέπειες της πολιτικής σας», σημείωσε.

«Τόσο ξεπερασμένος από τα γεγονότα είναι ο λόγος σας. Αναρωτιέμαι αν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς κάποια κρίση, αν έχετε λόγο σε μια Ελλάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα. Έφυγε η κρίση της χώρας και μείνατε με την δική σας εσωτερική κρίση που προσπαθείτε να εξάγετε» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολίαζοντας τις αποστροφές του Αλέξη Τσίπρα για τους εργαζομένους στις τράπεζες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «ενδιαφέρεστε για τις τράπεζες που εσείς τις κλείσατε, κόπτεστε για τους εργαζομένους σε αυτές όταν η 3η ανακεφαλαιοποίηση ήταν δικό σας έργο; Εκπλήσσομαι με το θράσος σας που οι ευθύνες της δικής σας κυβέρνησης σε αντίθεση με την αξιολόγηση της συλλογικής ζημιάς που επιβάλατε στην χώρα, το κόστος είναι μετρήσιμο και το χρεώνεστε εσείς και είναι πολλών δεκάδων δισ.».

Τέλος, επικαλέστηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε για ανταλλαγή των πλεονασμάτων με τα εργασιακά κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:33 - 14 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.