ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Τις ηχογραφήσεις του Eurogroup κατέθεσε ο Βαρουφάκης-Δεν έγιναν δεκτές

14:44 - 14 Φεβ 2020 | Πολιτική
Βουλή: Τις ηχογραφήσεις του Eurogroup κατέθεσε ο Βαρουφάκης-Δεν έγιναν δεκτές
Έναν φάκελο που όπως είπε περιλαμβάνει όλες τις ηχογραφήσεις του Eurogroup κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο Γιάνης Βαρούφακης. Όπως είπε είναι στη διακριτική ευχέρεια της Βουλής πως θα το χειριστεί το θέμα και αν θα τις παραδώσει στους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές. "Δεν είμαι αχθοφόρος ή βαστάζος των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη", απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας.

Στο τέλος της δευτερομιλίας του στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τα εργασιακά, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε πως θέτει στη διάθεση της Βουλής τις ηχογραφήσεις που έκανε στα Eurogroup στα οποία συμμετείχε και οι οποίες, όπως είπε, έχουν κριθεί νόμιμες από τη Δικαιοσύνη.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 σημείωσε πως αφήνει στην ευχέρεια του Προεδρείου της Βουλής και προσωπικά του Προέδρου της στο τι θα τα κάνει και αν τελικά θα τα δώσει στη διάθεση των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, μελέτησε την επιστολή Βαρουφάκη και λίγα λεπτά αργότερα ανακοίνωσε πως δεν αποδέχεται τις ηχογραφήσεις του κ. Βαρουφάκη. Τόνισε συγκεκριμένα πως "ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε να φύγει νωρίτερα από τη Βουλή για να πάει στην κηδεία του καλύτερού του φίλου. Μετά το τέλος της ομιλίας του άφησε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις κορυφαίων οργάνων της ΕΕ και ζήτησε από εμένα να αποφασίσω τι θα κάνω με αυτές και αν θα τις δημοσιεύσω ή αν θα τις δώσω στους βουλευτές ή τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεν είμαι αχθοφόρος ή βαστάζος των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας και ανακοίνωσε πως επιστρέφει ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 15:07 - 14 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.