ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Όποιος διαφωνεί, φεύγει και δεν υπονομεύει

12:16 - 18 Φεβ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας: Όποιος διαφωνεί, φεύγει και δεν υπονομεύει
Σκληρό μήνυμα στους διαφωνούντες σχετικά με τη νέα πορεία που θέλει να χαράξει στον ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε τηλεοπτική του συνέτευξη στον Alpha το πρωί της Τρίτης, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζονται στο πλαίσιο της εσωκομματικής "μεταρρύθμισης" που ο ίδιος προωθεί.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο εμφύλιος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις και ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε με... νοημα «όποιος διαφωνεί, φεύγει, δεν υπονομεύει» υπενθυμίζοντας ότι «εγώ έχω αντιμετωπίσει δύο διασπάσεις με τον Κουβέλη και τον Λαφαζάνη».

Ερωτηθείς για την πρότασή του όσον αφορά το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε «τα καλά αργούν» προσθέτοντας ότι «θα συμπυκνώνει και την πορεία που έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτυπώνει την είσοδο όσων έρχονται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για το μεταναστευτικό σημείωσε ότι το θέμα δεν λύνεται χωρίς μετεγκαταστάσεις. «Πάνε να λύσουν το θέμα , διαγράφοντας ουσιαστικά τα νησιά από τον χάρτη. Αγνοούν τις τοπικές κοινωνίες, τους δικούς τους δημάρχους Δεν θα λυθεί το πρόβλημα ούτε με αυταρχισμό, ούτε με τσαμπουκάδες. μόνο με σχεδιασμό μετεγκαταστάσεων λύνεται. Σε αυτό συμφωνούμε και να βάλουμε και πλάτη. Αν η κυβέρνηση φέρει ένα σοβαρό σχέδιο που θα αφορά μετεγκατάσταση τότε θα το στηρίξουμε».
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην έλλειψη εμπειρίας στη διακυβέρνηση των στελεχών του κόμματός του λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν μπήκα στο Μαξίμου δεν ήξερα το "κόκκινο τηλέφωνο". Σήμερα έχουμε εμπειρία. Έχει σημασία να ξέρεις πώς θα εφαρμόσεις το κυβερνητικό σου σχέδιο».
 
Τέλος, επιχείρησε να δώσε νέες διευκρινίσεις για τη φράση του «θα ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης.

«Δεν μιλούσα για την εκτελεστική εξουσία. Αναφέρομαι στο ναρκοθετημένο πεδίο που βρήκαμε σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, ένα κράτος λάφυρο που δημιούργησαν τα κόμματα εξουσίας και που εμπόδισαν σε μεγάλο βαθμό τη προσπάθειά μας την πρώτη 4ετια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «είχαμε περιορισμούς να κάνουμε πράξη την λαϊκή κυριαρχία».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.