ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ιστορία ελληνικής επιχειρηματικής «τρέλας» που διηγήθηκε ο Άδωνις

14:35 - 18 Φεβ 2020 | Πολιτική
Η ιστορία ελληνικής επιχειρηματικής «τρέλας» που διηγήθηκε ο Άδωνις
Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στην εκδήλωση των Growth Awards που συνδιοργάνωσαν για τέταρτη χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την πίστη του πως η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει μαζί με την ελληνική επιχειρηματικότητα. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμα σημαντικές αδυναμίες, ενώ ανέφερε και ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από το παρελθόν που είναι ενδεικτικό.

Ο υπουργός διηγήθηκε συγκεκριμένα στα Growth Awards μία ιστορία ελληνικής επιχειρηματικής «τρέλας», που ξεκίνησε το 2009.

Τότε, σημείωσε ο κ Γεωργιάδης μία μεγάλη ξένη πολυεθνική, την οποία δεν κατονόμασε, ενδιαφέρθηκε για μία επένδυση στην Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε και τη δημιουργία ενός εργοστασίου σε μία επαρχιακή κοινότητα. Η εταιρεία κίνησε τις διαδικασίες και κατάφερε να λάβει έγκριση χρήσης γης από την κοινότητα. Ωστόσο, την περίοδο εκείνη έγινε ο Καλλικράτης, η κοινότητα εντάχθηκε στον γειτονικό της δήμο, ο οποίος έπρεπε να εγκρίνει και πάλι με τη σειρά του τη χρήση γης.

Έστω και με καθυστέρηση έγινε και αυτή η έγκριση, αλλά ο δήμαρχος πέθανε και ανέλαβε νέος, από την ίδια παράταξη. Ο νέος δήμαρχος, όμως, τάχθηκε κατά της επένδυσης και απέρριψε την έγκριση χρήσης γης. Είχαμε φτάσει πια από το 2009 στο 2011.

Τότε η εταιρεία τα "μάζεψε" και έφυγε από την Ελλάδα, πήγε στην Πολωνία, όπου σήμερα απασχολεί 4.000 εργαζομένους. Ο δε δήμαρχος της πόλης παρακαλάει τώρα την εταιρεία να στρέψει το ενδιαφέρον της και στην Ελλάδα.

"Πώς να επενδύσει κανείς σε αυτή τη χώρα;" αναρωτήθηκε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε, όμως, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν σημαντικά την επιχειρηματικότητα.

"Ούτε εύνοια, αλλά ούτε και εμπόδια", είναι το μότο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.