ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Μία μειονότητα στην Ελλάδα, η μουσουλμανική

16:08 - 18 Φεβ 2020 | Πολιτική
Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Μία μειονότητα στην Ελλάδα, η μουσουλμανική
Σχόλιο-απάντηση προς τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έθεσε για ακόμα μια φορά ζήτημα τουρκικής -και όχι μουσουλμανικής μεινότητας- στην Ελλάδα, έδωσαν διπλωματικές πηγές.

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς» ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβούσογλου έγραψε στο Twitter: «Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε για μια ακόμη φορά τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό, τι και να λέτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική και τουρκική θα παραμείνει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.