ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αλαλούμ» στο μεταναστευτικό: Ακυρώνει τη συνάντηση με Μηταράκη ο Μουτζούρης

18:22 - 18 Φεβ 2020 | Πολιτική
«Αλαλούμ» στο μεταναστευτικό: Ακυρώνει τη συνάντηση με Μηταράκη ο Μουτζούρης
Το... αλαλούμ στο μεταναστευτικό συνεχίζεται. Η κυβέρνηση πάγωσε τη Δευτέρα τις επιτάξεις που προκάλεσαν την αντίδραση των νησιωτών και το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε πως θα γίνει συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη με τον περιφερειάρχη, Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη στο τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Μουτζούρης μάλιστα έκανε δηλώσεις το πρωί της Τρίτης, λέγοντας πως συμφωνήθηκε να υπάρξει διάλογος από μηδενική βάση, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδεχομένως να ακυρωθεί τελείως η απόφαση για επιτάξεις και κλειστά κέντρα.

Ο Νότης Μηταράκης με τη σειρά του επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση, αλλά είπε πως οι επιτάξεις θα προχωρήσουν και πως ο διάλογος με τους φορείς των νησιών θα γίνει για να υποδειχθούν περιοχές για τη δημιουργία κλειστών κέντρων.

Απόλυτα αρνητική ήταν, όμως, η αντίδραση του κ. Μουτζούρη στις παραπάνω δηλώσεις και ματαίωσε μέσω facebook τη συνάντησή του με τον υπουργό.

Ο περιφερειάρχης υποστηρίζει σε ανάρτησή ότι η συμφωνία με τον υπουργό ήταν στο πλαίσιο να επιστρέψουν οι δύο πλευρές σε διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση για τις δομές στα νησιά.

Ο κ. Μουτζούρης στην ανάρτηση του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Την Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να "παγώσουν" τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι "υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές". ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της. Ας μην περιμένει αδίκως!».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.