ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο για τους προστατευόμενους μάρτυρες

12:05 - 19 Φεβ 2020 | Πολιτική
Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο για τους προστατευόμενους μάρτυρες
Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσέρχονται σήμερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης που έχει συσταθεί στη Βουλή για την εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, Σπύρος Λάππας, αναμένεται να επιδώσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπόμνημα όλων των βουλευτών του κόμματος που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, δεν προσήλθε για κατάθεση στη ΓΑΔΑ ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Η αντιπροσωπεία της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ανέμενε για περισσότερες από τρεις ώρες στη ΓΑΔΑ τον προστατευόμενο μάρτυρα, ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που διατάχθηκε.

«Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωνε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων».

Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ανέφερε ότι «βυθισμένος στα εσωκομματικά του προβλήματα, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει όχι μόνο σε ύβρεις, αλλά και σε ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής».

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο βγήκε χθες να υπερασπιστεί έναν φυγά, έναν καταζητούμενο από την αστυνομία και να αναγκάσει και το κόμμα του να κάνει το ίδιο σχολίασε» σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.