ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουμουτσάκος: Θέλουμε περισσότερη αλληλεγγύη επί τόπου από την ΕΕ

14:18 - 19 Φεβ 2020 | Πολιτική
Κουμουτσάκος: Θέλουμε περισσότερη αλληλεγγύη επί τόπου από την ΕΕ
Συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «είμαστε ευγνώμονες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πόρους που μας στέλνει για την κατασκευή των κέντρων, αλλά δεν είναι μόνον αυτό που επιθυμούμε. Θέλουμε περισσότερη αλληλεγγύη επί τόπου».

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, «πρέπει αυτό το βάρος που πλήττει τις χώρες της πρώτης γραμμής να κατανέμεται με ισότιμο τρόπο σε όλα τα μέλη της Ένωσης. Ελπίζω το αίτημα αυτό να εισακουσθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σύντομα».

Για τα νέα ελεγχόμενα κέντρα στα νησιά, ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει πως «δε θα κατασκευάσουμε φυλακές» κι εξηγεί πως πρόκειται για κλειστά κέντρα όπου θα γίνεται ο διαχωρισμός ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο και σε εκείνους που πρέπει να κατευθυνθούν εκτός Ελλάδας.

Σε ερώτηση για πιθανές νέες μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές λόγω καλών καιρικών συνθηκών, απαντά πως «προετοιμαζόμαστε», αφού οι μέρες με καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν πάντα την αύξησή τους.

Τέλος, για το πλωτό φράγμα, επισημαίνει πως είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, «που θα δοκιμάσουμε κοντά στην Αθήνα, για να αξιολογήσουμε εάν θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.