ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμηρό tweet Σχοινά για τον Μουτζούρη

15:27 - 19 Φεβ 2020 | Πολιτική
Αιχμηρό tweet Σχοινά για τον Μουτζούρη
Με ένα αιχμηρό tweet, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Μαργαρίτης Σχοινάς, βάλλει κατά του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Ο κ. Μουτζούρης βρέθηκε στις Βρυξέλλες τις προηγούμενες ημέρες και ισχυρίστηκε πως «μας είπε ο κ. Σχοινάς, στις Βρυξέλλες όπου βρεθήκαμε, ότι κανείς νόμος, κανένα Δουβλίνο δεν επιβάλλει τη διατήρηση των μεταναστών στα νησιά, όπως μας λέει η κυβέρνηση».

«Αυτό μας εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα ελέγετο ότι οι συμφωνίες είναι αυτές που κρατούν τους μετανάστες στα νησιά», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος "παζαρεύει" ακόμα το αν θα συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη για τις εξελίξεις με τις επιτάξεις και τα κλειστά κέντρα.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, πάντως, σχολίασε τα παραπάνω με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο: «Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

Όσο για την κυβέρνηση, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, τόνισε πως προχωρά κανονικά στην εφαρμογή του σχεδίου της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.