ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανακριτική Novartis: Δεν παρουσιάστηκε ούτε η «Κελέση»

17:44 - 19 Φεβ 2020 | Πολιτική
Προανακριτική Novartis: Δεν παρουσιάστηκε ούτε η «Κελέση»
Όπως αναμενόταν, η «Αικατερίνη Κελέση» δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ενώπιον των μελών της Προανακριτικής επιτροπής, που ερευνά την υπόθεση Novartis. Κατά συνέπεια, και σε αυτήν την περίπτωση, εκδόθηκε εντολή βίαιης προσαγής της μάρτυρος.

Το ίδιο είχε συμβεί και την Τρίτη, όταν δεν εμφανίστηκε για κατάθεση ο προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

«Δεν έχω να εισφέρω το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε με γνωρίζει» έχει αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», σε δήλωσή της προς την ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία απεστάλη στις 15 Φεβρουαρίου στη Βουλή.

Η «Κελέση» αναφέρει στην επιτροπή ότι έχει ήδη καταθέσει με φυσική παρουσία μόνον ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis και ότι προσφάτως εξετάστηκε, έπειτα από κλήση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη, ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείτο για τους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση Novartis, αφού τηρήθηκαν προηγουμένως όλα τα μέτρα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία περί αποφυγής αποκάλυψης της ταυτότητάς της, του προσώπου και λοιπών στοιχείων.

Το δε περιεχόμενο της κατάθεσής της έχει περιέλθει σε γνώση της προκαταρκτικής επιτροπής.

Νωρίτερα, οι εισαγγελικές αρχές πήραν επίσημα θέση για το ζήτημα με τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, που έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντεγκλήσεις.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.