ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής

15:39 - 20 Φεβ 2020 | Πολιτική
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταβαίνει αντιπροσωπεία της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από απόφαση της πλειοψηφίας, προκειμένου να του ζητήσουν να κρίνει το καθεστώς προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Η αντιπροσωπεία της επιτροπής θα ενημερώσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για όλες τις εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα αλλά και για τη στάση που έχει τηρήσει η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, αναφορικά με τα αιτήματα που έχει υποβάλει η ειδική επιτροπή, ιδίως για τη διαβίβαση κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας.

Η απόφαση να μεταβεί αντιπροσωπεία της ειδικής επιτροπής ελήφθη λίγη ώρα αφότου δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενο επιστολής του επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, προς την Υπηρεσία της Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ, με την οποία παραπέμπει στην ΚΥΑ αναφορικά με τον τρόπο εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων.

Πολλά μέτωπα στην επιτροπή

«Η απόφαση που στήριξαν όλα τα κόμματα στην επιτροπή, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εξετάστηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου», σημείωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο εισηγητής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης και επέκρινε την Εισαγγελέα Διαφθοράς λέγοντας ότι «η Επιτροπή δεν τυγχάνει του επιβαλλόμενου, από τον νόμο, σεβασμού ώστε να της αποστέλλονται τα έγγραφα που ζητάει».

«Το έγγραφο Μπρακουμάτσου ζητά να εφαρμοστεί η ΚΥΑ και όσα αυτή προβλέπει για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων, στη ΓΑΔΑ», τόνισε, κατά διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας και πρόσθεσε «Θέλουμε να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως ορίζει η ΚΥΑ και θέλει η ΓΑΔΑ. Σας παραπέμπω και σε όσα δήλωσε προχθές στη Βουλή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από τον σκοπό μας, που είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. Και αυτό θα γίνει με όλα τα μέσα που μας δίνει ο νόμος», επισήμανε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και πρόσθεσε «Όποιοι έχουν να εισφέρουν σε αυτήν την υπόθεση, πρέπει να καταθέσουν, όπως ο νόμος ορίζει. Η πρωτοβουλία που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τέλος με τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η επιτροπή έχει αρμοδιότητες εισαγγελέα. Υπάρχει προηγούμενο διότι οι μάρτυρες εξετάστηκαν από τον κ. Σοφουλάκη».

Για προσχηματικές μεθοδεύσεις κατηγόρησε τα άλλα κόμματα που μετέχουν στην επιτροπή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος εκ προοιμίου ζήτησε άρση του καθεστώτος προστασίας μαρτύρων. Την πρόταση του ΚΚΕ για άρση του καθεστώτος προστασίας στηρίζει η Ελληνική Λύση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.