ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν διεκδικεί επιπρόσθετα κονδύλια για την Ελλάδα

17:23 - 20 Φεβ 2020 | Πολιτική
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ με θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό 2021-2027 και ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύει επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως δεν διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες και παρακολούθησε ως παρατηρητής την προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, τόνισε πως η Ελλάδα έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης δικαιούται παραπάνω κονδύλια.

Ισχυρίζεται πως ο ίδιος ως Πρωθυπουργός τα είχε διεκδικήσει, αλλά πως η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έδωσε συνέχεια.

«Στον πρώτο πολυετή προϋπολογισμό μετά την κρίση, οι δαπάνες για την κοινωνική συνοχή δυστυχώς μειώνονται αντί να αυξάνονται, και τα κριτήρια κατανομής τους γίνονται ακόμη πιο άδικα ιδιαίτερα για τις αδύναμες χώρες» είπε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Όπως σημείωσε, αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά αρνητική, καθώς παγιώνει την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων και μεγαλώνει την απόκλιση μεταξύ των κρατών μελών.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, που υπέστη τεράστιες θυσίες κατά την κρίση κι έχασε το ¼ του εθνικού της πλούτου, «η εξέλιξη αυτή δεν είναι μόνο άδικη είναι και έξω και από κάθε πλαίσιο πολιτικής ηθικής».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως ο ίδιος ως πρωθυπουργός διεκδίκησε «με επιμονή και μεθοδικότητα να υπάρξουν επιπρόσθετα κονδύλια από αυτά που προτείνονται, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως ελάχιστο μέτρο αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, προκειμένου η Ευρώπη να μείνει ενωμένη αλλά και ως ελάχιστη στήριξη για να μην χάσει η χώρα το τρένο της σύγκλισης.

Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς δεν συνέχισε αυτή τη διεκδίκηση. Όχι μόνο την απεμπόλησε ολοκληρωτικά, αλλά δεν συμμετείχε στη Σύνοδο που διοργάνωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, προκειμένου να διεκδικήσει συμμαχίες και να θέσει το πλαίσιο των ελληνικών διεκδικήσεων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως ο πρωθυπουργός προσέρχεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής «χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία και κάτι καλύτερο για τη χώρα.

Δυστυχώς το δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και συμμάχου, του δεδομένου συμμάχου και στην εξωτερική πολιτική και στα πλαίσια της Ευρώπης, αποτελεί συνταγή αποτυχίας. Και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τουλάχιστον αξίζουν μια κυβέρνηση που θα διεκδικεί και δεν θα αγνοεί το δίκιο τους» ανέφερε.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.