ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανακριτική: Τα αιτήματά της προς τον Άρειο Πάγο για Σαράφη-Κελέση

17:17 - 20 Φεβ 2020 | Πολιτική
Προανακριτική: Τα αιτήματά της προς τον Άρειο Πάγο για Σαράφη-Κελέση
Η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis έθεσε τα αιτήματά της προς τον Άρειο Πάγο, με αφορμή την υπόθεση των προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά να διασφαλισθεί η εξέτασή τους με τρόπο ανάλογο με αυτόν που έγινε από τον αντιεισαγγελέα Σοφουλάκη, αλλά και, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, να διευρυνθεί αν ορθώς έλαβαν καθεστώς προστασίας καθώς και αν αυτό πρέπει να εξακολουθεί να ισχύει.

Βάσει της πρότασης, που είχε υπερψηφιστεί από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, οι βουλευτές ζητούν ο Άρειος Πάγος να καταγράψει τα πραγματικά περιστατικά, τις απόψεις και όλες τις προτάσεις και εν τέλει να κρίνει το καθεστώς των μαρτύρων.

Παράλληλα, γνωστοποιείται στον Άρειο Πάγο η στάση και η καθυστέρηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς αναφορικά με τα αιτήματα (αποστολή κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας) της Επιτροπής.

Νωρίτερα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Π. Μπρακουμάτσος, επικαλέστηκε την πιστή εφαρμογή της υπουργικής απόφασης (429/2018), που προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, στο πλαίσιο της θέσης που πήραν οι εισαγγελικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Προανακριτική: Αρνήθηκε να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας- Διατάχθηκε βίαιη προσαγωγή

Προανακριτική Novartis: Δεν παρουσιάστηκε ούτε η «Κελέση»

Τελευταία τροποποίηση στις 17:26 - 20 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.