ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Διεκδικούμε περισσότερους πόρους για το προσφυγικό

17:45 - 20 Φεβ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Διεκδικούμε περισσότερους πόρους για το προσφυγικό
Την έμπρακτη αλληλεγγύη των κρατών-μελών της ΕΕ στο προσφυγικό ζητά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027.

«Οι συνολικοί πόροι οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για το προσφυγικό και για τη φύλαξη των συνόρων είναι μειωμένοι σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις. Αυτό είναι ένα λάθος» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά και η Frontex.

Παράλληλα, ο κ . Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα έχει ξεκάθαρη εθνική γραμμή στη διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό. «Θέλουμε να διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα εισοδήματα των αγροτών μας αλλά και να τους βοηθήσουμε να κάνουν τη μετάβαση σε έναν τρόπο παραγωγής ο οποίος να είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον» διευκρίνισε.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, διεκδικεί μεγαλύτερο ΕΣΠΑ, «για να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερο την ισχυρή ανάπτυξη που ήδη διαπιστώνουμε στην ελληνική οικονομία, να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, κυρίως στην περιφέρεια». Παράλληλα, διεκδικούμε πόρους για να γίνει πράξη η δίκαιη μετάβαση σε οικονομία χαμηλών εκπομπών.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η διαπραγμάτευση θα είανι «δύσκολη και μακρά», ωστόσο εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για κοινά αποδεκτή λύση.

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.