ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαιρετίζει το Μουσείο Μνήμης στο Πάρκο Ελευθερίας ο Παυλόπουλος

21:42 - 20 Φεβ 2020 | Πολιτική
Χαιρετίζει το Μουσείο Μνήμης στο Πάρκο Ελευθερίας ο Παυλόπουλος
Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Μουσείου Μνήμης για την Αντίσταση κατά της Δικτατορίας 1967-1974, το οποίο θα στεγαστεί στο χώρο της ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο πάρκο Ελευθερίας, ανέλαβαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι δύο θεσμικοί παράγοντες ενημέρωσαν σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για την πρόοδο των διαδικασιών δημιουργίας του Μουσείου. Ο κ.Παυλόπουλος  συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και τον κ.Μπακογιάννη για την ταχύτητα της συνεργασίας τους και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία μας είναι εύρωστη. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε κάτι: Δημοκρατία και Ελευθερία είναι εύθραυστα αγαθά, πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε πάντοτε και κυρίως πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε με τρόπο που να διδάσκουν εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν ζώσες εμπειρίες, για το τι συνέβη τότε. Είναι ανάγκη να αγωνιζόμαστε στο διηνεκές για την Ελευθερία και την Δημοκρατία».

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζονται στενά προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση ενός τόσο εμβληματικού έργου με σημαντικές ιστορικές αναφορές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι ηρωικοί μας Αγωνιστές πρέπει να έχουν το δικό τους σπίτι που θα τιμά και θα κρατά άσβεστες τις ιστορικές μνήμες, αλλά παράλληλα θα αποτελεί και πηγή έμπνευσης και ελπίδας» τόνισε και ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την υποστήριξή του. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τη δρομολόγηση της κατασκευής του Μουσείου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.