ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης για προανακριτική: Να εκτελείται το ένταλμα βίαιης προσαγωγής

10:57 - 21 Φεβ 2020 | Πολιτική
Γεωργιάδης για προανακριτική: Να εκτελείται το ένταλμα βίαιης προσαγωγής
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε την υποχρέωση της αστυνομίας να εκτελέσει το ένταλμα βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων, επισημαίνοντας ότι αν κατά τη διάρκεια της εκτελέσεώς του αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, δεν θα είναι δική της ευθύνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και καθαρός δημοσίως. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη συστολή της αστυνομίας. Την σέβομαι, γιατί σέβομαι γενικώς την αστυνομία αλλά δεν την αντιλαμβάνομαι».

«Αν κατά τη διάρκεια της εκτελέσεώς του εντάλματος αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων, σε αυτό δεν θα ευθύνεται η Αστυνομία. Σε αυτό θα ευθύνονται αυτοί που δεν προσήλθαν με νόμιμο τρόπο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Περιμένω από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θεωρεί πως η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «δεν είμαι ακόμη σε θέση να το πω αυτό».

«Θέλω όμως να είμαι καθαρός επειδή στην υπόθεση αυτή έχω και έννομο συμφέρον. Όποιος δεν εκτελέσει νομίμως εκδοθέν ένταλμα, είναι αντιμέτωπος με παράβαση καθήκοντος. Εγώ περιμένω από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη εξέτασή του, με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να ζητούν τη βίαιη προσαγωγή του.

Ωστόσο, ο «Σαράφης» είχε το μεσημέρι της Πέμπτης επικοινωνία με την αστυνομία, ζητώντας να καταθέσει στην Προανακριτική με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.