ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκρέκας: Εθνικό σχέδιο διαχείρισης του νερού

19:50 - 22 Φεβ 2020 | Πολιτική
Σκρέκας: Εθνικό σχέδιο διαχείρισης του νερού
Για ένα εθνικό σχέδιο διαχείρισης του νερού που θα μπορέσει να προσφέρει νερό στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και θα αντιμετωπίζει το υδατικό έλλειμμα που υπάρχει σε διάφορες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σε ημερίδα στη Λάρισα που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τίτλο «Ελλειμματικό νερό στην ευάλωτη γεωργία της Θεσσαλίας».

Ο κ. Σκρέκας περιέγραψε πλευρές του υδατικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ενώ αναφέρθηκε στις υποδομές που είναι απαραίτητες προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως είπε, ο υφυπουργός αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός έχει συστήσει μια ομάδα εργασίας για να εκπονήσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης αγροτοπεριβαλλοντικών υποδομών, το οποίο θα διερευνήσει τις ανάγκες και θα προσδιορίσει τα έργα που πρέπει να γίνουν για να καλυφθούν οι ανάγκες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει ως βασική προτεραιότητα την ορθολογική διαχείριση του νερού και την υλοποίηση των απαραίτητων έργων ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη ημέρα της γεωργίας με ελπίδα και με ένα σχέδιο που θα δίνει λύσεις στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο υφυπουργός, ενώ τόνισε ότι απαιτούνται υποδομές που θα μπορέσουν να συλλέξουν το βρόχινο νερό και μέσω κλειστών αρδευτικών δικτύων να μεταφερθεί στις καλλιέργειες.

Παράλληλα ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στους τρόπους ώστε να υπάρξει σωστή διαχείριση των νερών από τους αγρότες, ενώ μίλησε για την ανάγκη να εφαρμοστεί η Γεωργία Ακριβείας.

«Πρέπει να εξορθολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αρδεύονται τα χωράφια. Αυτό θα γίνει με την Γεωργία Ακριβείας, με αλλαγή των παραδοσιακών μεθόδων άρδευσης και με άλλους σύγχρονους τρόπους. Επίσης χρειάζεται να μάθουμε να ποτίζουμε όταν πρέπει, γιατί σήμερα οι αγρότες ποτίζουν είτε όταν ποτίζει ο γείτονας, είτε γιατί έτσι έχουν μάθει, είτε ρωτάνε στο καφενείο αν θα πρέπει να ποτίσουν. Αυτό λοιπόν δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Τέλος ο υφυπουργός παρουσίασε και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για έργα στην Θεσσαλία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ενώ αναφέρθηκε στον προσανατολισμό της κυβέρνησης για μερική μεταφορά νερών από την κατάντη πλευρά του Αχελώου προς τον Θεσσαλικό κάμπο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.