ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το σχέδιο αντιμετώπισης του κοροναϊού

10:27 - 24 Φεβ 2020 | Πολιτική
Σύσκεψη στο Μαξίμου για το σχέδιο αντιμετώπισης του κοροναϊού
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβεί στις 09:30 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για το ελληνικό σχέδιο αντιμετώπισης του κοροναϊού, στον απόηχο των εξελίξεων στην Ιταλία.

Η γειτονική χώρα μετρά πάνω από 150 νέα κρούσματα, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Στη σύσκεψη θα εκτιμηθεί η πορεία της προετοιμασίας της χώρας και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε τρίωρη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του, και εκπροσώπων των συναρμόδιων φορέων (ΕΟΔΥ, ΕΟΦ, ΕΚΑΒ). Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε πρόδηλη η ανάγκη συνεχούς αξιολόγησης των νέων δεδομένων που προκύπτουν και αποφασίστηκαν περαιτέρω δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τα μέτρα πρόληψης, ενώ δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Ιταλία.

Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ώρα, ήδη 10 σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, 2 στο Μιλάνο και 8 στην Κεντρική και Νότια Ιταλία.




Τελευταία τροποποίηση στις 10:36 - 24 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.