ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας για κοροναϊό: Ψυχραιμία, η Ελλάδα είναι «θωρακισμένη»

13:51 - 24 Φεβ 2020 | Πολιτική
Κικίλιας για κοροναϊό: Ψυχραιμία, η Ελλάδα είναι «θωρακισμένη»
Ψυχραιμία ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, για τα μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό. Ο υπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι "θωρακισμένη" και κατάλληλα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τον ιό.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως όλο το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας έχει λάβει τα μέτρα της, γεγονός που αποδείχθηκε με τη διαχείριση όλων των ύποπτων περιστατικών.

Ο υπουργός παραδέχθηκε πως η εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνισή του και στην Ελλάδα, ωστόσο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως "είμαστε προετοιμασμένοι".

Σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε σχετικά και κάλεσε τα ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν το θέμα με ψυχραιμία, ώστε να μην πανικοβληθεί και ο κόσμος. Ο υπουργός υπογράμμισε μάλιστα πως τα συμπτώματα του κοροναϊού είναι αυτά μιας βαριάς γρίπης. "Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά", τόνισε, θέλοντας να δημιουργήσει ένα κλίμα ασφάλειας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε την δημόσια υγεία. Να δείξουμε ψυχραιμία και να τα τηρήσουμε όλοι αυτά με θρησκευτικη ευλάβεια» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο κ. Κικιλίας παραπέμποντας σε λεπτομερέστερες ανακοινώσεις το απόγευμα από τον επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα.

Στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής ενώ αναλυτικότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες από την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 14:01 - 24 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.