ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατσέλη: «Μεγάλη αποτυχία» η πλατφόρμα για προστασία α' κατοικίας

23:29 - 24 Φεβ 2020 | Πολιτική
«Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει περιορισμένη διάρκεια και πολύ αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας αφήνοντας εκτός μεγάλο αριθμό οφειλετών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε εκδήλωση του ΜεΡΑ 25 για τα «κόκκινα δάνεια».

«Οι οφειλέτες υποβάλλουν αίτηση στις πιστώτριες τράπεζες και οι τράπεζες είναι αυτές που τελικά αποφασίζουν βάσει των τυποποιημένων κριτηρίων για τη δυνατότητα προστασίας και όχι ένας ανεξάρτητος δικαστής που εξετάζει όλα τα δεδομένα», διευκρίνισε η Λούκα Κατσέλη, επισημαίνοντας ότι «οι ίδιες οι τράπεζες καθυστερούν να υποβάλλουν προτάσεις ρύθμισης».

Ακόμα, έκανε λόγο για μεγάλη αποτυχία της όλης διαδικασίας και επισήμανε ότι «το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων είναι ένα βαθύτατα πολιτικό πρόβλημα και οι προοδευτικές δυνάμεις έρχονται σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις για προτεινόμενες λύσεις».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «μόνον μέσω ενός ανοικτού διαλόγου και με πρωτοβουλία φορέων όπως καταναλωτικών ενώσεων και δικηγορικών συλλόγων μπορεί να υποστηριχθεί μια προοδευτική πρόταση».

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη κατοικία: Αναπάντητα τα e-mails του ΥΠΟΙΚ-Τι δείχνουν οι αριθμοί

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.