ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανακριτική: Καταγγελίες και μήνυση Μιωνή σε Παπαγγελόπουλο για «σύσταση συμμορίας»

15:05 - 26 Φεβ 2020 | Πολιτική
Προανακριτική: Καταγγελίες και μήνυση Μιωνή σε Παπαγγελόπουλο για «σύσταση συμμορίας»
Σε βαρύτατες καταγγελίες για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με αρχηγό τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προχώρησε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής ο οποίος κατέθεσε και μήνυση κατά του πρώην υπουργού για σύσταση συμμορίας, δωροληψία και εκβιασμό.

Σύμφωνα με διαρροές από την κατάθεσή του κ. Μιωνή στην Προανακριτική φέρεται να είπε πως "προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις". 

Παράλληλα είπε -σύμφωνα με πληροφορίες- πως «η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ». Επεσήμανε πως πληρεξούσιος δικηγόρος του ήταν ο κ. Παπασταύρου, που ήταν και σύμβουλος του Σαμαρά, και πως «κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους».

Παράλληλα φέρεται να είπε ότι «ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα». Προσέθεσε δε ότι αυτή η ομάδα ήθελε να βγάλει χρήματα.

O επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή φέρεται να έχει αναφερθεί και σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά και τον Δ. Παπαγγελόπουλο, για να αποσυμφορηθούν -όπως είπε- τα ζητήματα που υπήρχαν. Μάλιστα είπε -σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής- πως ήταν σαφές πως όσα έκανε ο Ν. Παππάς ήταν σε γνώση του τότε πρωθυπουργού.

Ο Σ. Μιωνή φέρεται να έχει κάνει λόγο για το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε εκ νέου για μια εγκληματική οργάνωση με σκοπό τον πλουτισμό και το πολιτικό όφελος.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως τα περί δήθεν χρηματισμού εντός του Μαξίμου, όπως είπε ο επιχειρηματίας, αφορούσαν στην εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης. Την ίδια στιγμή «γαλάζιες» πηγές αναφέρουν πως ο Σ. Μιωνή αποκάλυψε το παραδικαστικό κύκλωμα του Δ. Παπαγγελόπουλου και κάνουν λόγο για «βόμβα μεγατόνων».

Επίσης ο επιχειρηματίας δέχθηκε ερώτηση για το αν έχει ηχητικά ή άλλα ντοκουμέντα και φέρεται να είπε, «δεν υπάρχει λέξη που να σας έχω πει και να μην έχω αποδείξεις γι' αυτό. Όποτε μου ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη θα τα καταθέσω».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:38 - 26 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.