ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα έκτη επιχειρηματική δύναμη στη Βουλγαρία

15:43 - 26 Φεβ 2020 | Πολιτική
Η Ελλάδα έκτη επιχειρηματική δύναμη στη Βουλγαρία
«Ελλάδα και Βουλγαρία μοιράζονται ένα στέρεο κοινό παρελθόν και ένα ευοίωνο κοινό μέλλον» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ ως «ευκαιρία να επιβεβαιωθεί η άριστη διμερής συνεργασία».

«Έχουμε αποφασίσει να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης στις χώρες μας, στα Βαλκάνια και σε όλη την ευρύτερη περιοχή» συνέχισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας, παράλληλα, πως «αυτό δηλώνει η κοινή διακήρυξη για την στρατηγική εταιρική σχέση σε όλα τα επίπεδα από την ενέργεια, τις μεταφορές και το εμπόριο, μέχρι τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην ισχυρή επιχειρηματική παρουσία της Ελλάδας στη Βουλγαρία, σημειώνοντας ότι «η χώρα μας είναι η έκτη επιχειρηματική δύναμη στη γειτονική χώρα».

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι «αυτή η οικονομική παρουσία της Ελλάδας μπορεί να μεγεθυνθεί, αλλά και να αντιστοιχηθεί με περισσότερες βουλγαρικές επενδύσεις στη χώρα μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:07 - 26 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.