ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίτροπος Johansson: «Πόρτα» στον Παπαδημούλη για Novartis!

16:42 - 26 Φεβ 2020 | Πολιτική
Επίτροπος Johansson: «Πόρτα» στον Παπαδημούλη για Novartis!
Παρά την μακρά θητεία του στην Ευρωβουλή, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των… υπολοίπων, Δημήτρης Παπαδημούλης, συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει τις απαντήσεις των Επιτρόπων, πάνω σε ερωτήσεις που υποβάλλει, για θέματα εσωτερικής κατανάλωσης όπως η υπόθεση της Novartis.

Με δεύτερη ερώτηση του, λοιπόν, στις 30 Οκτωβρίου 2019 και ενώ είχε πάρει ήδη την «δέουσα» απάντηση από την Κομισιόν, έθεσε ξανά το θέμα της Novartis αναφέροντας τα χιλιοειπωμένα ότι:

-Η υπόθεση απασχολεί ήδη τις ελληνικές δικαστικές αρχές και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

-Οι αμερικανικές ελεγκτικές αρχές ερευνούν τη δραστηριότητα της Novartis για παράνομες πρακτικές, όπως δωροδοκία, διαφθορά, χειραγώγηση της αγοράς, διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω παρένθετων/υπεράκτιων εταιριών κλπ.

…και ερωτούσε, δήθεν αφελώς την Κομισιόν, τι μέτρα έχει λάβει η ίδια, αλλά και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή και αν σκοπεύει η ίδια και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές να συνεργαστούν με τις εθνικές αρχές των κρατών μελών, αλλά και τις αμερικανικές αρχές, για την πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης και την επιβολή κυρώσεων.

Με ολιγόλογη και εμφανώς εκνευρισμένη απάντηση της σήμερα, η Επίτροπος Johansson, υπενθυμίζει στον ελληνα ευρωβουλευτή ότι:

«Όπως επισήμανε η Επιτροπή στην απάντησή της στη γραπτή ερώτηση E-001439/2018 όσον αφορά την υπόθεση Novartis, όταν προβάλλονται ισχυρισμοί για διαφθορά, οι αρμόδιες εθνικές αρχές είναι υπεύθυνες για τη διερεύνησή τους.

Η Επιτροπή δεν μπορεί να παρέμβει στις έρευνες αυτές.»

Αναμένεται κι’ άλλη ερώτηση και άλλη ανάλογη απάντηση…

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.