ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς: Διαμεσολάβηση για την υπόθεση Μιωνή έγινε και επί ΝΔ

17:10 - 27 Φεβ 2020 | Πολιτική
«Η συνάντηση στην οποία αναφέρεστε έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Φαντάζομαι το ίδιο είχε γίνει και επί Σαμαρά, όταν, όπως αποκαλύφθηκε, είχε γίνει και πάλι προσπάθεια διαμεσολάβησης», δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις αναφορές Μιωνή στην προκαταρκτική για την υπόθεση της Novartis, σημείωσε ότι «Η δική μας παρότρυνση, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Ελλάδας και τις διμερείς σχέσεις με μια χώρα της περιοχής, ήταν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «ο Σαμαράς προσπάθησε, επίσης. Εύχομαι και εκείνη η προσπάθεια να έγινε κατόπιν αιτήματος της άλλης πλευράς και όχι από “ελατήρια” δικά τους, διότι και ο Παπασταύρου και ο Μιωνή ενέχονταν στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ».

Για το προσφυγικό, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε ενώπιον της επιλογής της ΝΔ που υποθέτει ότι το πρόβλημα μπορεί να απομονωθεί. Εμείς κάναμε μία πρόταση: Να πάρουν πίσω την ΠΝΠ, να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε ένα διάλογο για να λυθεί το θέμα».

Ο ίδιος τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυσιάζει τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου για να μην στεναχωρήσει κανένα γαλάζιο στέλεχος ή δήμαρχο στην ενδοχώρα, αλλά «εφόσον αυτό που μας συγκροτεί ως χώρα είναι η αλληλεγγύη, δεν μπορούμε να λέμε ότι μόνο οι νησιώτες μας -και μάλιστα σε μια ευαίσθητη περιοχή- θα υποστούν τις αντικειμενικές πιέσεις των προσφυγικών ρευμάτων. Ούτε ότι θα φτιάξουμε άλλες πέντε Μόριες και θα πούμε “λύστε το πρόβλημα μόνοι σας”. Δεν είναι λογική αυτή».

Αναφορικά με τα επεισόδια των τελευταίων ημερών σε Λέσβο και Χίο, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έκανε την επιλογή της βίας, η οποία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Όποιος θεωρήσει ότι μπορεί να πάει εκεί, να δέρνει τους κατοίκους για τρεις μήνες, να τους φλομώσει στα χημικά και στο τέλος αυτοί να αποδεχτούν ότι αντί για μία Μόρια θα έχουν τέσσερις ή πέντε, πλανάται πλάνην οικτρά. Δυστυχώς, η ΝΔ στερείται ιδεολογικού, πολιτικού και επιχειρησιακού εκτοπίσματος».

Διαβάστε επίσης:

Προανακριτική: Η κατάθεση Μιωνή μπορεί να φέρει διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.