ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με 158 «ναι» πέρασε από τη Βουλή το ασφαλιστικό

20:50 - 27 Φεβ 2020 | Πολιτική
Με 158 «ναι» πέρασε από τη Βουλή το ασφαλιστικό
Δεκτό και επί του συνόλου έγινε, μετά την ψήφισή του επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)».

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για την αρχή του νομοσχεδίου, και επί συνόλου 286 παρόντων βουλευτών:

- υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές της συμπολίτευσης

- κατά 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 47, για την κατάργηση της "13ης σύνταξης", επί 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν επίσης 158 βουλευτές, και κατά 128 βουλευτές.

Νωρίτερα, διαξιφισμοί σημειώθηκαν στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν αποτελεί τομή αλλά μία περιορισμένη επιστροφή στο παρελθόν, μία περιορισμένη αντιμεταρρύθμιση με κοινωνική αδικία και ταξική μονομέρεια».

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε τον κ. Κατρούγκαλο να απολογηθεί για τις αντισυνταγματικότητες του νόμου του, για τις οποίες «δεν είπε κουβέντα».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σε παρέμβασή του υπογράμμισε ότι «το νέο σύστημα είναι πιο δίκαιο και θα ενισχύσει την απασχόληση και την παραγωγικότητα ενώ καλλιεργεί και την ασφαλιστική συνείδηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε σε καταστάσεις «χάους και ανασφάλειας», στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο.

«Δεν καταργείτε τον περιβόητο Νόμο Κατρούγκαλου, απλά του κάνετε μακιγιάζ», υποστήριξε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:51 - 27 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.