ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνές μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν ανεχόμαστε παράνομες εισόδους- Στρατός στα σύνορα

18:16 - 28 Φεβ 2020 | Πολιτική
Διεθνές μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν ανεχόμαστε παράνομες εισόδους- Στρατός στα σύνορα
Με ανάρτησή του στα social media στα αγγλικά, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως "δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα".

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού έρχεται την ώρα που η Τουρκία προωθεί πρόσφυγες και μετανάστες, τόσο στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, όσο και στα παράλια, απειλώντας πως θα τους προωθήσει όλους στην Ευρώπη (μέσω της Ελλάδας φυσικά).

Από το μεσημέρι της Παρασκευής υπάρχει έντονη κινητικότητα στα σύνορα στον Έβρο, αλλά και στα παράλια, με την Ελλάδα να ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις.

Η Ελάδα μάλιστα έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου, όπου είναι συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.Η απόφαση ελήφθη από την Ελλάδα ως μία πρώτη απάντηση στις απειλές της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της και να στείλει το νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία στην Ευρώπη. Σε ετοιμότητα ο στρατός ξηράς στον Έβρο και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό στο βόρειο Αιγαίο. Δείτε live εικόνα ΕΔΩ
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία και με την Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε πως η Ελλάδα αντιδρά στο... παιχνίδι Ερντογάν και συγκεκριμένα έγραψε στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα:
 
«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώνεται σε μεγάλες ομάδες στην ελληνοτουρκική μεθόριο και προσπαθούν να μπουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα» έγραψε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση».

Συναγερμός σε Έβρο και νησιά

Ασφαλώς, οι πρόσφυγες δεν προσπαθούν να περάσουν μόνο από τα τελωνεία, αλλά αναζητούν και παράνομες πύλες εισόδου. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βρίσκεται ήδη στον Έβρο για να συντονίσει από κοντά τις επιχειρήσεις του στρατού, που θα προσπαθήσει να αποτρέψει την παράνομη είσοδο μεταναστών.

Η κατάσταση είναι σε τεντωμένο σχοινί και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που επισκέπτεται εκτάκτως ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη. Ο υπουργός θα επισκεφθεί αρχικά τη Μυτιλήνη και στη συνέχεια θα μεταβεί με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης σε Χίο και Σάμο. Ήδη με εντολή Πλακιωτάκη, οι λιμενικές αρχές και των τριών νησιών ενισχύονται από σήμερα. Επίσης, το πολεμικό ναυτικό έλαβε εντολή να ενισχύσει τις περιπολίες του στο ανατολικό Αιγαίο.

 Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Τελευταία τροποποίηση στις 18:31 - 28 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.