ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδοχικές επαφές Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν και Μισέλ

20:03 - 28 Φεβ 2020 | Πολιτική
Διαδοχικές επαφές Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν και Μισέλ
Συνεχίζει την επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να γίνουν σαφείς οι ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό και η αντίθεση στις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την Άγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Γαλλίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της, μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δε θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παράνομα στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης αναλυτικά για την κατάσταση στο προσφυγικό, μετά τις συγκρούσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στα social media στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως "δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα".




 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:25 - 28 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.