ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσαβούσογλου... προκαλεί Ελλάδα και Δένδια, μέσω Twitter

18:59 - 29 Φεβ 2020 | Πολιτική
Ο Τσαβούσογλου... προκαλεί Ελλάδα και Δένδια, μέσω Twitter
Η Τουρκία που εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες προς όφελός της κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κατηγορεί τη χώρα μας για τη στάση της στα σύνορα στον Έβρο.

Με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία μάλιστα απαντά σε δηλώσεις του Ελληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρεται σε προκλητικούς τόνους κατά της Αθήνας (με αφορμή την τοποθέτηση του Ελληνα ΥΠΕΞ), σημειώνοντας ότι οι ελληνικές αρχές, ενώ «επιχειρούν να παραδώσουν μαθήματα διεθνούς δικαίου», προβαίνουν, όπως τονίζει, «ξεδιάντροπα σε χρήση δακρυγόνων κατά αθώων».

Επίσης παραθέτει και φωτογραφίες από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στον Έβρο.

{https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1233756447290384386}

"Η αυτοσυγκράτηση δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη, εδραιωμένη στην πεποίθηση ότι συμπεριφορές σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο υπερισχύουν κάθε παραβατικότητας", ανάφερε το σχόλιο του Νίκου Δένδια στο Twitter, στο οποίο ουσιαστικά απάντησε ο Τσαβούσογλου.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ παράθεσε στο Twitter κι άλλες δηλώσεις του για την Τουρκία. Σε μία από αυτές τονίζει πως "η τουρκική συμπεριφορά, κατά κανόνα παραβατική και πολλές φορές προκλητική, αντιμετωπίζεται από τη χώρα μας με ψυχραιμία, σύνεση, αλλά και με αποφασιστικότητα". Ακόμα προσθέτει πως "η Ελλάδα έχει συνειδητά επιλέξει να λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, ως υπεύθυνος παράγων ειρήνης και όχι ως ταραξίας και πηγή προβλημάτων, όπως η Τουρκία. Εμείς συνειδητά δεν ακολουθούμε την Τουρκία στην παραβατικότητα".

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο ΥΠΕΞ είχαν και τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο... σημείο επαφής. Έτσι, ο Νίκος Δένδιας ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.