ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταναστευτικό: Ενημερωτικές συναντήσεις Δένδια με τους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων

15:43 - 02 Μαρ 2020 | Πολιτική
Μεταναστευτικό: Ενημερωτικές συναντήσεις Δένδια με τους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων
Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επικοινωνήσει την Τετάρτη με τους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στα σύνορα, τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα επικοινωνήσει με τους Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται και στη Βουλή των Ελλήνων για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος θα ζητήσει τη στήριξή τους στην απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) για την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Αναβάθμιση των μέτρων φύλαξης των συνόρων στο μέγιστο βαθμό από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.
  2. Αναστολή για ένα μήνα της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.
  3. Άμεση επιστροφή στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων μεταναστών μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα
  4. Αίτημα στη Frontex για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  5. Άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.