ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Τραμπ για το μεταναστευτικό

20:26 - 02 Μαρ 2020 | Πολιτική
Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Τραμπ για το μεταναστευτικό
Με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τραμπ και τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορά της.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στον Έβρο μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli.

Την Κυριακή η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. Παράλληλα, αυξάνονται τα μέτρα ενίσχυσης των ελληνικών συνόρων, προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη διέλευση μεταναστών στη χώρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.

 

 



 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:56 - 02 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.