ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοψία Μητσοτάκη στον Έβρο: «Δεν θα περάσει κανείς παράνομα»

11:20 - 03 Μαρ 2020 | Πολιτική
Αυτοψία Μητσοτάκη στον Έβρο: «Δεν θα περάσει κανείς παράνομα»
Στον Έβρο έφτασε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «Δεν θα περάσει κανείς παράνομα» και ότι «η Ελλάδα δεν εκβιάζεται». Στις 13:00 το μεσημέρι αναμένονται και οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με τον κόσμο. Οι πολίτες του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση και στάθηκε για καφέ με τις τοπικές αρχές.

 «Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί». 

«Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παράλληλα υπογράμμισε ότι «ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», ευχαριστώντας τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που, όπως είπε, «Βάζουν πάντα πλάτη».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν»

Στη συνέχεια, το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου χαιρέτησε και συνεχάρη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του ποταμού φυλάσσοντας τα σύνορα.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα». «Να στείλουμε, εδώ, από τον Έβρο μήνυμα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς» ανέφερε για να προσθέσει ότι «Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το οποίο γίνεται, χαίρομαι που βλέπω ότι το ηθικό είναι στην κυριολεξία ακμαιότατον. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό το οποίο πρέπει. Τίποτα λιγότερο. Αυτό μας γεμίζει όλους με παρά πολύ σιγουριά, να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του δουλειά. Και πάλι συγχαρητήρια».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει στη συνέχεια κοινή περιοδεία με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία εργαλειοποιεί ανθρώπους και κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις

Τελευταία ενημέρωση στις 12:47

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 03 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.