ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Fake news ο τραυματισμός μεταναστών από ελληνικά πυρά

14:55 - 04 Μαρ 2020 | Πολιτική
Πέτσας: Fake news ο τραυματισμός μεταναστών από ελληνικά πυρά
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης την «είδηση» ότι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ελληνικών αρχών να αποτρέψουν νέες προσπάθειες εισβολής μεταναστών σε ελληνικό έδαφος, οι αρχές εξαπέλυσαν πυρά κατά των μεταναστών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έσπευσε άμεσα στην διάψευση αυτής της φήμης.

«Υπήρξε διακίνηση πληροφοριών για δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά, το διαψεύδω κατηγορηματικά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές».

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ψέματα. Όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσα ψέματα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες. Καλούμε την άλλη πλευρά να σταματήσει αυτή την προπαγάνδα» είπε, ακόμα ο κ. Πέτσας μετά από ερώτηση που δέχθηκε.

«Όταν είμαστε απέναντι σε ένα κράτος που είναι παραγωγός ψευδών ειδήσεων εμείς ενημερώνουμε τους συνομιλητές μας και την κοινή γνώμη, υπάρχει κινητοποίηση των ελληνικών αρχών στο εξωτερικό» είπε ακόμα ο κ. Πέτσας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει fake news της τουρκικής πλευράς η οποία χρησιμοποιεί στον ασύμμετρο «πόλεμο» που έχει εξαπολυθεί και την προπαγάνδα με ψευδείς ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Μηταράκης: Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για όσο χρειαστεί

Νέα επεισόδια στις Καστανιές – Μετανάστες πέταξαν πέτρες και χημικά

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 04 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.