ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει 5 άτομα στα σύνορα

13:35 - 06 Μαρ 2020 | Πολιτική
Καταγγελίες πως η Ελλάδα έχει σκοτώσει πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και πως βουλιάζει βάρκεις στο Αιγαίο έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο ταξίδι της επιστροφής από τη Ρωσία στην Τουρκία, ο κ. Ερντογάν μίλησε στους δημοσιογράφους εξαπολύοντας βαριές κατηγορίες για την Ελλάδα, τις οποίες βέβαια δεν μπορεί να αποδείξει.

Κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα μετά τη συμφωνία εκεχειρίας για τη Συρία, ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο ανέφερε πως... «η Ελλάδα καταδιώκει τους πρόσφυγες. Οι πόρτες μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Επιπρόσθετα, βουλιάζουν βάρκες και η προσεγγισή τους είναι βίαιη».

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μη ανθρωπιστικής στάσης της Ελλάδας. «Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δυο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθεώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δε είναι τόσο απλά».
 
 
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.