ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Μέρκελ τη Δευτέρα για επενδύσεις και μεταναστευτικό

15:51 - 06 Μαρ 2020 | Πολιτική
Τετ α τετ Μητσοτάκη-Μέρκελ τη Δευτέρα για επενδύσεις και μεταναστευτικό
Το μεταναστευτικό θα τεθεί στην κορυφή της ατζέντας της συνάντηση Μητσοτάκη- Μέρκελ την προσεχή Δευτέρα, στο Βερολίνο.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί βέβαια με αφορμή το Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνει το ελληνογερμανικό επιμελητήριο, ωστόσο, οι εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα.

Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εκθέσει στην Άνγκελα Μέρκελ την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά του Αιγαίου αλλά και τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται, παράλληλα, να επαναλάβει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής ασύλου αλλά και ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων με μεγαλύτερη συνδρομή της Frontex.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι στις 26 και 27 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής όπου θα συζητηθεί το μεταναστευτικό. «Απέχουμε μόλις 20 μέρες και όλοι έχουν ενημερωθεί στο ανώτατο επίπεδο. Την Τρίτη ήταν εδώ οι επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών θεσμών και επισκέφτηκαν με τον Πρωθυπουργό τον Έβρο στέλνοντας σαφές μήνυμα στήριξης και με συγκεκριμένα μέτρα», σημειώνει κυβερνητική πηγή απαντώντας, έτσι, στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.