ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Αν ήμουν χαιρέκακος, θα μίλαγα για «απώλεια αναπτυξιακής δυναμικής»

16:03 - 06 Μαρ 2020 | Πολιτική
«Από ό,τι μαθαίνω, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το 4ο τρίμηνο του 2019. Μάλλον μου είπαν ψέματα, γιατί άκουσα ότι η ανάπτυξη είναι στο 1% το τέταρτο τρίμηνο ενώ η Ν.Δ. παρέλαβε 2,8%», δήλωσε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη τόνισε ότι «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Ν.Δ. δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν. Ένας πιο δύσπιστος από εμένα θα έλεγε ότι δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή πορεία για επίτευξη του στόχου 4% ανάπτυξη».

Ο κ.Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι «Αν ήμουν χαιρέκακος άνθρωπος, θα έλεγα ότι: "Χάθηκε η αναπτυξιακή δυναμική που η χώρα είχε αποκτήσει", όπως έγραφε ο κ. Σταϊκούρας όταν είχαμε ανάπτυξη 1,7%. Ή ότι "η χώρα έχει αναιμική ανάπτυξη", όπως έγραφε όταν είχαμε 2,8%. Ή ότι "Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη", όπως έγραφε πέρυσι τέτοια εποχή, με σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη».

«Επειδή δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, περιμένω εναγωνίως την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα, που θα βάζει τα πράγματα σε τάξη», καταλήγει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.