ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Μητσοτάκη-Κικίλια - Έρχονται ανακοινώσεις

14:08 - 08 Μαρ 2020 | Πολιτική
Σε εξέλιξη η σύσκεψη Μητσοτάκη-Κικίλια - Έρχονται ανακοινώσεις
Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο Μέγαρο Μαξίμου για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον κορονοϊό.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν όλα τα δεδομένα για την πορεία του ιού στη χώρα μας, αλλά και να υπάρξουν ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει την εξάπλωση του COVID-19.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Β.Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργω αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α.Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ.Πέτσας, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρ.Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ.Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στα 66 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα περιστατικά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 363 αρνητικών δειγμάτων σ’ όλη τη χώρα.

Με αφορμή την αναμενόμενη, όπως ανέφερε ο ΕΟΔΥ, αύξηση κρουσμάτων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση σχεδιάζει πακέτο νέων μέτρων που αφορούν περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων, καθώς και το πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Παράλληλα, την Δευτέρα τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού μέτρα για τους τομείς της οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 08 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.